Erőfejlesztés alapjai utánpótláskorú sportolóknál

Hogyan tanítsd meg és alkalmazd eredményesen az alapvető erőfejlesztő gyakorlatokat utánpótlás sportolóknál a sérülésrizikó csökkentése és a teljesítményfokozás érdekében?

A járványhelyzetre való tekintettel: 100 % online elméleti anyag (korlátlanul visszanézhető) + gyakorlati nap anyaga 100 % online (korlátlanul visszanézhető)

Kinek szól a képzés?

sportági edzőknek
utánpótlás edzőknek
erőnléti edzőknek
rehabilitációs edzőknek
gyógytornászoknak
személyi edzőknek
hobbi sportolóknak
sportági edzőknek
utánpótlás edzőknek
erőnléti edzőknek
rehabilitációs edzőknek
gyógytornászoknak
személyi edzőknek
hobbi sportolóknak
Számtalanszor halljuk napjainkban, hogy egy-egy kiemelten tehetségesnek gondolt, utánpótláskorú sportoló nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Esetleg sorozatos sérülések hátráltatják a benne rejlő tehetség kibontakozásában, vagy valamilyen oknál fogva felnőtté válva már nem versenyképes a versenytársaihoz képest. A jelenség háttere sok okra visszavezethető, ezek között említhető az utánpótláskorban nem megfelelő erőnléti felkészítés. Ezen az online képzésen ennek egy szeletét, az utánpótláskorú sportolók erőfejlesztésének alapjait helyezzük a középpontba. 

A világ legnagyobb, erőnléti edzőket tömörítő szervezetének (National Strength and Conditioning Association) 2009-es állásfoglalása szerint amint a gyermek szervezett keretek között sportolásra képes, szakértő felügyelettel az életkorának megfelelő erőfejlesztő edzéseket is végezhet, sőt kell is végeznie. Ha azonban serdülőkor előtt nem tanulja meg a sportoló azokat az alapvető mozgásmintákat, amelyek később az erőfejlesztő edzés mozgásanyagát képzik, a játékos szinte behozhatatlan hátrányba kerül a versenytársaihoz képest. 

Azonban az erőfejlesztés nemcsak a teljesítményfokozás szempontjából fontos. Egy összefoglaló tanulmány 26610 sportoló 3464 sérülésadatát elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a rendszeresen végzett erőedzés a sportsérülések előfordulásának rizikóját közel 66 %-kal, a túlterhelésből adódó sérülésekét pedig közel 50 %-kal csökkentheti (Lauersen és mtsai., 2014). Ezek alapján tehát bátran kijelenthető, hogy az életkornak megfelelő erőfejlesztés elengedhetetlen a sérülés prevenció és a teljesítményfokozás szempontjából is. 

Oktatók

Schuth Gábor

Erőnléti edző és sporttudományi szakember, az Erőnléti edzés a kézilabdázásban című könyv egyik szerkesztője vagyok. Nagy-Britanniában, a sunderlandi egyetemen végeztem el a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot. Tanulmányaim mellett a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként szereztem szakmai tapasztalatot. Továbbá szakmai tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West Bromwich felnőtt csapatánál. A 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól a felnőtt válogatott mellett.  Emellett Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek.

Pozsonyi Zsolt

Erőnléti edző. Dolgozott utánpótlás labdarúgóedzőként, később személyi edzőként. 2009-ben kezdte el a TRX edzésrendszer magyarországi népszerűsítését az R-med Kft.-vel. Az elmúlt 10 évben több mint kétezer edzőt oktatott. 2013-ban részt vett az EXOS phoenixi központjában egy erőnlétiedző-továbbképzésen. 2015-ben az R-med Kft.-vel megnyitotta az R-med Performance Labet, ahol elsősorban utánpótlás és felnőtt élsportolók fejlesztésével foglalkozik. A 2012–13-as idényben az FTC-PLER férfi kézilabdacsapat, 2014–16 között a Ferencváros női labdarúgócsapatának erőnléti edzője. 2017 márciusa óta az FTC férfi vízilabdacsapat erőnléti edzéseit vezeti, emellett 2018 nyarától az FTC férfi kézilabdacsapat és a Pénzügyőr női kézilabdacsapat erőnléti felkészítéséért felel. Az elmúlt években számos sportág (kajak-kenu, labdarúgás, karate, úszás, jégkorong, tenisz) válogatott sportolóinak tartott erőnléti edzéseket és a MOB Kiemelt Edző Programjában részt vevő szakemberek továbbképzésében is szerepet vállalt.

Miről lesz szó a képzésen?

Erőkifejtést befolyásoló tényezők, avagy hogyan fejleszthetjük az erőt?

Erőnövekedés nemenként a növekedés következtében, fejlesztési fókuszpontok az egyes életkori szakaszokban

Az erőfejlesztés alapfogalmai, hogyan tervezzünk meg egy erőfejlesztő edzést?

Az erő megjelenési formái, melyik életkorban melyiket fejlesszük elsősorban?

Erő-sebesség-teljesítmény összefüggés alkalmazása a gyakorlatban

Háromdimenziós erőfejlesztés

Az erőfejlesztés haladó módszerei

Alapvető erőfejlesztő gyakorlatok tanításának lépései, helyes technikai végrehajtás, könnyítések és nehezítések, korrekciós lehetőségek (elemelés, guggolás, kitörés, húzódzkodás, fekvőtámasz stb.)

Miről lesz szó a képzésen?

Erőkifejtést befolyásoló tényezők, avagy hogyan fejleszthetjük az erőt?

Erőnövekedés nemenként a növekedés következtében, fejlesztési fókuszpontok az egyes életkori szakaszokban

Az erőfejlesztés alapfogalmai, hogyan tervezzünk meg egy erőfejlesztő edzést?

Az erő megjelenési formái, melyik életkorban melyiket fejlesszük elsősorban?

Erő-sebesség-teljesítmény összefüggés alkalmazása a gyakorlatban

Háromdimenziós erőfejlesztés

Az erőfejlesztés haladó módszerei

Alapvető erőfejlesztő gyakorlatok tanításának lépései, helyes technikai végrehajtás, könnyítések és nehezítések, korrekciós lehetőségek (elemelés, guggolás, kitörés, húzódzkodás, fekvőtámasz stb.)

A 2020. júniusi képzéseinkről mondták

a képzés tartalma

Elméleti oktatóanyag

Több mint 6,5 óra videóanyag + letölthető előadásdiák a tananyag könnyebb feldolgozhatósága érdekében.

Gyakorlati rész

Több mint 1 óra videóanyag a képzésen szóba kerülő összes gyakorlatot tartalmazza (tanítás kulcspontjai, kiinduló- és befejező helyzetek, könnyítések és nehezítések).

Néhány példa a gyakorlati videókból

Neked való a képzés, ha

Bónusz

Utánpótlás Mesterkurzus hozzáférés

(40.000 Ft helyett 0 Ft)

4 x 1 órás videóanyag korlátlan visszanézési lehetőséggel

Letölthető diasorok az elméleti anyaghoz

Témakörök

Pályatesztek és azok gyakorlati alkalmazása. Mobilitással, flexibilitással kapcsolatos kihívások. A plyometrikus edzés alapelvei gyerekeknél. Hosszútávú edzéstervezés alapjai utánpótláskorban.

125.000 Ft

ERŐFEJLESZTÉS ALAPJAI UTÁNPÓTLÁSKORÚ SPORTOLÓKNÁL

Gyakran ismételt kérdések

A „megvásárolom a tréninget” gombra kattintva add meg a számlázási adataidat. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adataidat, mert ez alapján állítjuk ki a megrendeléstől számított 2 munkanapon belül a számlát e-mailben. A képzési összeg beérkezését követően válik véglegessé a jelentkezésed, amelyről e-mail értesítést küldünk. Az elméleti és gyakorlati videókhoz való hozzáférést a képzés díjának beérkezését követően küldjük el. Fizetésre közvetlen banki utalással, illetve a Barion rendszerén keresztül bankkártyával is lehetőség van. Amennyiben a banki utalásos fizetést választod, a megrendeléstől számítva 3 munkanap áll rendelkezésedre ennek a teljesítéséhez. A számlát és az online előadáshoz való hozzáférést természetesen csak az utalás megérkezését követően tudjuk elküldeni.

Mivel a fizetést követően hozzáférést adunk az összes szakmai videóhoz (elméleti és gyakorlati anyagok), így sajnos nincs lehetőség részletfizetésre.

Az elméleti és gyakorlati videók az online konzultációval együtt alkotnak egységes egészet, így nincs lehetőség az egyes elemek külön-külön történő megvásárlására. 

Sajnos vásárlást követően nincs lehetőség pénzvisszafizetésre.

A 2020. július 1-jén életbe lépett szabályozás szerint amennyiben egyéni vállalkozóként vagy cégként vásárlod meg a képzést, meg kell adnod a megfelelő adószámot, hiszen azt fel kell tüntetnünk a számlán. Ha magánszemélyként vásárlod meg a képzést, akkor nem szükséges az adószámod megadása. 

A jelentkezési díj befizetését követően „Az erőfejlesztés alapjai utánpótláskorú sportolóknál” című képzéshez azonnali hozzáférést biztosítunk a klub.sportanalitika.hu honlapon. A vásárlás során használt felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezve az online tréningjeim menüpont alatt érhető el a képzés.

Igen, miután befizetted a képzés díját, korlátlan hozzáférést kapsz a képzési anyaghoz a klub.sportanalitika.hu oldalon az Online tréningjeim menüpontban. Így saját ütemedben dolgozhatod fel az anyagot, akár többször is visszanézve a különösen érdekes részeket. 

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Copyright 2020 – Sportanalitika BT. | Adatvédelmi nyilatkozat | ÁSZF | Impresszum | Cookie nyilatkozat | Szerzői Jogi nyilatkozat